This blog is under FaceLift, to serve you better, Sorry for any incovinience...

About The Soonex

Get in Touch

Your e-mail address is incorrect. Please check it and try again.

Thanks for your subscription!

Bonus Aidilfitri 2013: Kakitangan GLC Selangor Bakal Terima Sebulan Gaji

Pemberian bonus raya bagi penjawat awam di Selangor bergantung kepada keputusan kerajaan pusat, kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

“Untuk perkhidmatan awam, kita akan menunggu kenyataan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk pengumuman bonus raya. Jika berlaku, kerajaan negeri akan bersama-sama memberikan bonus raya,” katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) di sini semalam.

Bonus Aidilfitri 2013: Kakitangan GLC Selangor Bakal Terima Sebulan Gaji - Terbakor

Menurutnya, kadar pemberian bonus tersebut sama ada sebulan gaji atau setengah bulan gaji juga bergantung kepada keputusan kerajaan pusat, namun kakitangan anak syarikat kerajaan negeri (GLC) Selangor bakal menerima sebulan gaji.

Dalam sidang media yang sama, Abdul Khalid turut menyatakan pendirian kerajaan negeri berhubung isu blogger seks Alvin dan Vivian yang menyentuh sensitiviti umat Islam  di laman sosialnya.

“Kerajaan negeri berpendapat, perkara berkenaan tidak boleh dilakukan kerana salah satu sifat terbaik dalam agama ialah menghormati agama sendiri dan agama penganut lain. Tingkah laku dan tindakan merendahkan (agama lain) itu tidak sepatutnya dilakukan,” katanya.

Tag : Ekonomi, Politik
0 Komentar untuk "Bonus Aidilfitri 2013: Kakitangan GLC Selangor Bakal Terima Sebulan Gaji"
Back To Top