This blog is under FaceLift, to serve you better, Sorry for any incovinience...

About The Soonex

Get in Touch

Your e-mail address is incorrect. Please check it and try again.

Thanks for your subscription!

Pengat Labu

Resepi Pengat LabuBahan-bahan

  • 1/4 biji labu ( saiz sederhana) - potong kiub
  • 2 cawan santan
  • 1 cawan air
  • 1/2 cawan biji sagu - basuh dan toskan
  • sehelai daun pandan - disimpul
  • 1/2 sudu kecil garam
  • 1/2 ketul gula melaka
  • 1/2 cawan gula - dihancurkan

Cara Menyediakan Pengat Labu:

  1. Masukkan gula melaka yang telah dicincang ke dalam periuk beserta daun pandan, air, garam dan gula.
  2. Setelah gula melaka larut, masukkan pula labu dan santan dan kacau sebati.
  3. Kemudian,setelah labu separuh masak, masukkan biji sagu, masak sehingga labu empuk dan biji sagu  menjadi jernih.
  4. Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba!!

Tag : Dessert, Resepi
0 Komentar untuk "Pengat Labu"
Back To Top