This blog is under FaceLift, to serve you better, Sorry for any incovinience...

About The Soonex

Get in Touch

Your e-mail address is incorrect. Please check it and try again.

Thanks for your subscription!

Tips Atasi Suami Panas Baran

Panas baran! Banyak rumah tangga runtuh kerana sikap yang satu ini. Ia sering kali dikaitkan dengan lelaki kerana mereka dikatakan tidak mampu menahan sabar dengan setiap ujian.
Namun bagaimana mahu mengenali lelaki sebegini kerana anda mungkin tak dapat menilainya dari wajah. Lelaki panas baran boleh saja berwajah manis berbeza dengan sikap sebenarnya.Ok kali ini saya memberikan tips mengenali lelaki panas baran ini untuk anda.
1. Biarkan dia menunggu Sebenarnya untuk membezakan lelaki itu panas baran atau tidak adalah tergantung kepada raut wajah serta sikapnya. Perhatikan perkara ini. Anda keluar bersamanya tetapi terlewat tiba. Marahnya berapi-api seolah-olah perbuatan anda itu adalah satu kesalahan besar.Jika begini karakter lelaki, dia sebenarnya seorang yang panas baran kerana tidak sanggup menunggu pada satu kejadian kecil dalam hidupnya. Kalau lelaki yang panas baran, dia tentu akan menghamburkan kata-kata menyakitkan hati dan oleh itu, anda harus berhati-hati dengan lelaki begini.
2. Minta dia mengajar sesuatu Dalam mencari erti kesabaran, cuba perhatikan perkara ini juga. Mintalah dia mengajar anda sesuatu. Kalau kata-katanya agak pedas dan panas di telinga anda, itu tandanya dia seorang yang panas baran dan agak sukar berunding. Lelaki yang penyabar akan mengajar anda sehingga pandai tetapi lelaki panas baran akan mudah melenting bila anda tidak berjaya mengikut apa yang dia inginkan.
3. Lihat caranya melayan anak kecil Umum mengetahui kanak-kanak banyak kerenah. Oleh itu sewaktu bersamanya, bawa sekali anak saudara anda yang masih kecil. Tinggalkan mereka dan lihat cara mereka menanganinya.
4. Cemburu atau tidak Percaya atau tidak, lelaki yang panas baran biasanya seorang lelaki yang kuat cemburunya. Ada kalanya perbuatan cemburunya itu nampak mengarut tambah-tambah lagi cemburu pada hal yang remeh. Justeru itu sebelum membuat pilihan, kajilah semua sikap lelaki agar anda tidak menyesal di kemudian hari. Baran berkaitan dengan sikap dan semestinya sikap boleh diubah. Sebagai lelaki andalah khalifah kepada pasangan, justeru itu tunjuklah moral yang baik kepada pasangan.
Saya harap dengan sedikit perkosian ini dapat membantu para wanita atau gadis yang sedang mencari pasangan.Tapi harus diingat ini hanya satu tips sahaja kerana rambut sama hitam tetapi hati adalah sangat berbeza.
Harap sangat pada mana-mana isteri yang mendapat suami camni agar buat banyak bersabar dan berusaha sedaya mungkin, dengan memberikan air yaasin, sedekahkan al fatihah setiap hari dan jangan sesekali putus asa pada rahmat Allah maka sentiasalah berdoa kepada Allah agar pasangan anda akan cepat reda dan pulih seperti sedia kala....
Selain tu...buat persiapan tuk pikat hati suami dengan kecantikan luaran, insyallah mana2 lelaki pun akan sejuk dan cair...yang panas baran, yang sejuk beku boleh tertambat cintanya sekirnnya kita memakai pakaian yang seksi dalam rumah dan melayani suami dengan sebaik mungkin...
0 Komentar untuk "Tips Atasi Suami Panas Baran"
Back To Top