This blog is under FaceLift, to serve you better, Sorry for any incovinience...

About The Soonex

Get in Touch

Your e-mail address is incorrect. Please check it and try again.

Thanks for your subscription!

GASTRIK - PENYAKIT RAMADHAN

Petua merawat GASTRIK

Selalunya sampai Ramadhan ramai kalangan mereka yang " ingkar " untuk berpuasa akan mengambil kesempatan untuk berbuat demikian, tapi kita tidak perlu " salah sangka " mungkin ada kalangan mereka yang benar-benar sebagai pengidap penyakit itu, untuk itu bagi mereka yang benar-benar ingin berpuasa tapi di halang oleh penyakit ini dengan merujuk ke satu laman blog di copy untuk tatapan pengunjung blog ini pula.

Gastrik adalah merupakan serangan yang berlaku secara tiba-tiba dan ia bukannya sejenis penyakit. Gastrik adalah gangguan dalam perut terutama pada bahagian perut atas (berhampiran ulu hati) berasa sakit dan tidak selesa.

Disebabkan itu terdapat petua tradisional gastrik yang berkesan untuk mengubati keadaan ini. Anda tak perlu gusar kerana gastrik boleh hilang dengan sendirinya tetapi memakan masa yang agak lama untuk sembuh. Jom kita lihat petua tradisional bagi mengubati masalah gastrik ini :

1. Titikkan tiga titik getah betik muda ke dalam segelas air panas. Suamkan air tersebut dan kemudian minum selepas sarapan pagi.

2. Bersihkan kunyit. Setelah itu, parut atau kisar kunyit tersebut. Campurkan dengan sedikit air masak lalu ditapis. Tambahkan sedikit madu dan sebaiknya masukkan sebiji kuning telur. Minum campuran ini dan Insya-Allah gastrik anda akan beransur hilang.

3. Campurkan sedikit buah tamar dengan sedikit susu kambing atau susu lembu asli yang segar. Kemudian minumlah dua kali sehari.

Jika masih tidak menjadi, sebelum menggunakan kaedah moden, lebih baik menggunakan kaedah herba semulajadi.

http://www.klik4sihat.com

Tag : Kesihatan, Petua, Tips
0 Komentar untuk "GASTRIK - PENYAKIT RAMADHAN"
Back To Top