This blog is under FaceLift, to serve you better, Sorry for any incovinience...

About The Soonex

Get in Touch

Your e-mail address is incorrect. Please check it and try again.

Thanks for your subscription!

Dunia Akhir Zaman, Hukuman Bertentangan dengan Hukum ALLAH

"Kalau kau nak rogol akupun rogollah, aku tak kisah!!" gambar diatas ialah S. Kalaichelvi... mula-mula dirogol, kini dia dipenjara....Kalau korang seorang wanita dan rumah korang dicereboh, lalu muncul seorang lelaki mahu merogol korang, apa korang akan buat? Adakah korang akan mempertahankan diri atau membiarkan saja si-lelaki jahanam itu meratah diri korang sesuka hatinya? Kebanyakan wanita pasti akan melawan, biarpun nyawa menjadi taruhan tapi menyerah mahkota kesucian mereka tidak sekali!!
Dan di Ipoh semalam kes seorang isteri yang cuba dirogol oleh seorang lelaki yang tak dikenalinya berakhir dengan kisah menyayat hati apabila wanita yang menjadi mangsa rogol itu telah dihukum penjara kerana tindakannya melawan perogol tersebut telah menyebabkan kematian perogol berkenaan. Dan kerana perbuatan mempertahankan dirinya itu, Mahkamah Tinggi Ipoh semalam telah menjatuhkan hukuman penjara dua tahun ke atas S. Kalaichelvi, 24 tahun, seorang suri rumah selepas dia mengaku bersalah menyebabkan kematian seorang lelaki yang cuba memperkosanya pada tahun lepas.
Hakim Datuk Zainal Adzam Abid. Ghani memerintahkan S. Kalaichelvi menjalani hukuman tersebut selepas mengaku bersalah menyebabkan kematian M. Kumaran, 29, di dalam rumahnya di Taman Bistari, Ayer Tawar, Manjung di antara pukul 3 hingga 3.30 pagi pada 7 Januari 2010.
Mengikut fakta kes, perogol itu menceroboh rumahnya ketika suami wanita itu tiada di rumah. Wanita itu walaupun cuba dikasari oleh lelaki jahanam itu tapi dia dapat melarikan dirinya ke dapur dan sempat mencurahkan serbuk cili ke mata perogol itu. Dalam keadaan matanya yang pedih, perogol itu masih cuba untuk mendapatkan Kalaichelvi, tapi wanita tersebut dengan pantas mencapai sebatang besi dan memukul kepala lelaki yang cuba merogolnya. Pukulan itu menyebabkan si-perogol itu mati di dalam rumahnya.
Hakim Zainal Adzam dalam penghakiman bertulisnya berkata, Kalaichelvi sepatutnya dihukum lebih berat kerana melakukan pembunuhan kejam terhadap perogol tersebut.
Hakim kata Kalaichelvi telah melakukan "pembunuhan kejam", tapi pada pandangan korang perbuatan merogol orang itu tak kejamkah? Jika korang menjadi wanita itu, adakah korang akan menyerah diri kepada perogol itu tanpa melawan atau bertindak berani untuk mempertahankan diri seperti yang dilakukan oleh Kalaichelvi?
Jika Kalaichelvi hanya membiarkan dirinya diperkosa dan lepas itu pergi ke balai polis membuat laporan, dia pasti tak akan dihukum penjara dua tahun. Perogol itu mungkin akan dipenjara dan lepas keluar penjara dia akan mencari Kalaichelvi untuk merogolnya sekali lagi atau mungkin akan pergi mencari wanita lain, termasuk kakitangan Mahkamah untuk merogol mereka pula. Atau jika tak bernasib baik mungkin selepas merogolnya, perogol itu akan membunuh Kalaichelvi untuk menghapuskan bukti!!
Jika JR adalah wanita itu, JR juga akan bertindak sepertinya. JR lebih rela mempertaruhkan nyawa dari menggadai maruah!! JR sekali-sekali tak akan meminta belas kasihan perogol itu sambil berkata, "Kalau kau nak rogol akupun rogollah, aku tak kisah!!"
Apa komen anda?… Inilah yang berlaku apabila undang-undang sekular dilaksanakan.. sekiranya undang-undang yang dilaksanakan adalah mengikut undang-undang yang ditetapkan oleh Maha Pencipta, maka ini tidak akan berlaku. Sedarlah semua, kembalilah kejalan kebenaran. Hanya undang Allah sahaja yang adil kerana Dialah Penciptanya, Maha mengetahui apa yang tersembunyi dan setiap sesuatu itu tidakakan berlaku tanpa sebab dan akibatyang hanya Allah mengetahuinya.
Adakah kita masih mahu menolak undang-undang Allah, yang cuba dilaksanakan oleh kumpulan tertentu di Malaysia ini. Adakah undang-undang sedia ada mampu bisa berlaku adil kepada semua. Berubahlah, hanya mereka yang berani berubah dan melakukan sesuatu yang berlainan dari kebiasaan akan berjaya. Mereka yang masih kekal dan setia dengan cara kerja dan pemikiran lama akan ketinggalan dan terus mengikut apa sahaja yang dilakukan oleh mereka yang melakukannya dengan cara luar biasa.
Sudah tiba masanya, kerana mandat pemerintahan sedia ada akan berakhir tidak lama lagi. Tekadkan semangat untuk menyediakan dunia yang lebih adil dan setara untuk semua… keadilan untuk semua.
Tag : Islam
0 Komentar untuk "Dunia Akhir Zaman, Hukuman Bertentangan dengan Hukum ALLAH"
Back To Top